Hovedmenu  

   

Følg os på:

   

Projektets ide

Detaljer

Det har i årevis været klart, at den fysiske sundhedstilstand blandt børn og unge er blevet forringet. Inaktivitet, overvægt og fedme er de største syndere, men den manglende fysiske aktivitet og en hverdag ”pakket ind i vat” har betydet, at mange børns motoriske udvikling ikke er alderssvarende. Det er en dårlig start på livet, som også har betydning for børnenes indlæringsevner,  sociale relationer  og psykiske velbefindende. Foreningslivet og det offentlige har en forpligtelse til at udvikle nye aktiviteter og rammer, som kan modvirke denne tendens. Undersøgelser af børn og unges motions- og idrætsvaner viser, at netop børn, som starter med at lave idræt i førskolealderen, får et mere vedvarende forhold til fysisk aktivitet. Det har i de senere år vist sig vanskeligt at fastholde børnene i idrætsforeningerne. Udviklingen af attraktive, tidssvarende og specialdesignede redskaber til børn, samt kyndig professionel vejledning, kan være et middel til at motivere inaktive børn til at udvikle deres motoriske færdigheder. Erfaringerne fra bl.a. Århus Gymnastik og Trampolin Center viser, at attraktive faciliteter er i stand til at motivere alle uanset alder og niveau.

 

Vi vil udvikle og skabe nogle unikke faciliteter, som kan motivere nye grupper af børn og ældre til at bevæge sig. Målet er at etablere unikke idrætsfaciliteter med spændende udfordringer bl.a. til udvikling af børns gymnastiske og motoriske færdigheder.

 

Gymnastikkens Hus’ primære funktion er målrettet de forskellige gymnastikformer som rytmisk-, redskabs- og springgymnastik for børn og unge samt bløde bevægelsesformer som f.eks. dans, yoga, callanetics og aerobic for både børn, unge og ældre, og husets anvendelighed skal til disse aktiviteter vægtes højest. Samtidig vil vi understøtte nye inden- og udendørs forebyggelses- og sundhedstrends.