Hovedmenu  

   

Følg os på:

   

Aalborgmodellen

Detaljer

Aalborgmodellen også kaldet ”Gymnastikskole”

Aalborg Kommunes Skoleafdeling fortsætter i skoleåret 2012/2013 på baggrund af en stor interesse initiativet med Gymnastikskole. I samarbejde med Aalborg Idrætsgymnastik fastholdes tilbuddet i Stadionhal 3 ved Aalborg Stadion.

I projektets første 5 år har 5.000 elever fået diplomer for deltagelse på Gymnastikskolen.

I det følgende beskrives rammerne for tilbuddet, der tilbydes samtlige folkeskoler i Aalborg Kommune.

Faciliteter
Stadionhal 3 er en speciel hal – bygget udelukkende til gymnastik. Faciliteterne i hallen er unikke i forhold til at motivere eleverne, og de giver mulighed for, at eleverne får helt nye oplevelser i forhold til undervisning i gymnastik.

Målgruppe
Elever i 1. – 2. klasse på Aalborg Kommunes 50 folkeskoler

Målsætning
•At gennemføre et kvalitativt gymnastiktilbud, hvor eleverne får mulighed for at stifte bekendtskab med faciliteterne i Hal 3 og får lejlighed til at gå fagligt i dybden i samarbejde med en professionel gymnastikunderviser
•At kvalificere undervisningen på gymnastikområdet, hvilket medvirker til at opfylde nogle områder af målene for idræt, der blandt andet er beskrevet i trinmålene efter 2. klassetrin:
•kontrollere grundlæggende bevægelser – gå, løbe, hoppe, hinke, vende og dreje
•bruge spænding og afspænding
•udføre simple balancer og krydsfunktioner
•udføre enkelte grundtræningselementer
•vise fortrolighed med bløde, hårde, faste og løse redskaber
•udføre grundlæggende gymnastiske færdigheder i svæv, landing og rulning, spring, vægtoverføring og forflytning samt vægt på armene

Indhold
Undervisningen varetages af en professionel gymnastikinstruktør.

Et besøg vil indeholde følgende områder:
1.Introduktions-DVD med præsentation af gymnastikskole, optagelser med klubgymnaster og optagelser med gymnaster fra OL.
2.Opvarmning med fokus på smidighed med øvelser for ben, mave, ryg og arme
3.Gymnastisk grundtræningsbane, hvor der arbejdes med grundlæggende motoriske elementer (kravle, klatre, svinge, springe, lave kolbøtter mv.) og gymnastiske behændighedsøvelser i form af balancegang på bom, svinge i ringe og reck, udspring i skumgrav, hop på trampolin, kolbøtter og vejrmøller på gulv.
4.Redskabsspecifik undervisning med introduktion til spring på gulv, bensving på bensvingshest, sving i ringe og barre og spring over hest.

Alle elever får udleveret diplom for deltagelse på Gymnastikskolen.

Dage
Undervisningsdage
Tirsdag – kl. 10.00 – 12.00
Torsdag – kl. 10.00 – 12.00
Hver undervisningsgang vil blive opdelt i to dele med en lille pause imellem. Der vil være mulighed for at spise medbragt mad i klubbens lokale.

To undervisningsgange
Klassen/klasserne forpligter sig til at komme to på hinanden følgende undervisningsgange, således man den ene uge gennemfører undervisningen tirsdag eller torsdag og i den efterfølgende uge på den anden ugedag. Det skal være samme klasse/klasser, der er til stede begge undervisningsgange.